گلوب ولو Globe Valve چیست؟ هه چیز در مورد شیر کروی️ | kasrasaran

گلوب ولو Globe Valve چیست؟ هه چیز در مورد شیر کروی️ | kasrasaran

در این نوع شیر کروی، محور توپ کروی خارج از محور بدنه قرار می‌ گیرد. این طراحی به شیر امکان کنترل دقیق ‌تر جریان سیال و کاهش فشار ایجاد شده توسط سیال را می ‌دهد. یکی از انواع شیر های کروی که برای تغییر جهت جریان به شکل ۹۰ درجه استفاده می‌شود شیرهای کروی زاویه‌ ای است. عملکرد این مدل بدین شکل است که دیسک در برابر جریان باز می‌شود و در موقعیتی که نوسان جریان وجود دارد کاربرد دارد زیرا این مدل شیر توانایی کنترل سیستم را دارا است.

  • جهت جریان داخل بدنه این شیرها با پیکان مشخص شده‌ است و از بالا به پایین است.
  • ورود و خروج سیال به شیر کروی Z شکل به گونه ای می باشد که سیال 180 درجه چرخش دارد.
  • شیر کروی در بخش صنایع غذایی برای کنترل جریان مواد مختلف مانند روغن‌ ها، شیرینی ‌جات، شکر، شیر، آبمیوه و سایر مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • ساختار این شیر بر پایه Bellow ساخته شده و انتهای پایینی Bellows استنلس استیل، به استم شیر جوش داده شده تا کیفیت این شیرهای صنعتی بالا برود و از خوردگی استم توسط سیال های فرآوری شده جلوگیری شود.
  • سطح نشیمنگاه به منظور اطمینان از تماس کامل سطح یاتاقان هنگام بسته شدن دریچه آسیاب می شود.

گرچه که این شیرها کمی اُفت فشار بیشتری از شیرهای مستقیم دارند اما ممکن است در جایی استفاده شوند که اُفت فشار عامل مهمی محسوب نمی‌شود. از شیرهای کروی ( گلوب ولو ) در پلنت های تصفیه فاضلاب صنعتی ، نیروگاه ها و کارخانجات فرآوری برای قطع و وصل و تنظیم جریان استفاده می شود. همچنین شیرهای بشقابی در خطوط بخار، تاورهای خنک کننده، سیستم های روغن کاری و … که کنترل میزان سیال عبوری اهمیت دارد مورد استفاده قرار می گیرند. همان‌طور که می‌دانید شیرآلات مختلفی در مدل‌ های دستی و اتوماتیک تولید می‌شوند و استفاده از هرکدام از این مدل‌ ها مزایای مخصوص خود را دارد. شیرهای بشقابی هم می‌توانند به‌صورت دستی و اتوماتیک باشند که توسط قطعه‌ای به نام اکچویتور استیمی که دیسک به آن متصل است عمل باز و بسته‌شدن را انجام دهد. این شیرها علاوه بر این که قادر به تنظیم جریان عبوری هستند در خطوط عبور سیال در کنار شیرهای کنترلی به‌صورت سری در صنایع مختلف استفاده می‌شود و به‌عنوان یک محرک الکتریکی کاربرد دارند.

معایب شیرهای کروی

• موانع و ناپیوستگی‌هایی که در مسیر جریان وجود دارد باعث کاهش شدت و فشار آن می‌شود. • در یک خط لوله با فشار بالا، نوسانات و ضربات می‌تواند باعث آسیب به تریم (trim) شود. • یک شیر بزرگ برای باز شدن نیازمند قدرت زیادی است که همین باعث ایجاد نویز در هنگام عملکرد شیر می‌شود. • شیر کروی از شیرهای هم رده خود با کلاس فشار یکسان سنگین‌تر است. طراحی این شیر به گونه‌ای است که راه حلی مناسب برای جلوگیری از افت فشار زیاد می‌باشد. در شیر کروی Y، نشیمنگاه و اِستم نسبت به محور لوله تقریباً دارای زاویه ۴۵ درجه هستند.

شیر کروی (گلوب ولو)

در دیسک ترکیبی، دیسک سطحی صاف و تخت داشته و مانند یک کپ در خلاف جهت باز شدن نشیمنگاه فشرده می‌شود. دیسک آب بندی معمولاً به صورت مخروطی ساخته می شود تا از برقراری تماس مناسب با سیت اطمینان حاصل شود. هنگامی که ولو کمی باز می شود، سیال به طور مساوی در اطراف دیسک جریان می یابد و روی سیت و دیسک حرکت می دریافت اطلاعات بیشتر کند.

ساقه به عنوان رابط بین محرک و درون شیر عمل می‌کند تا این نیروی محرک را منتقل ‌کند. ساقه‌ها یا برای شیرهای کنترل‌شده توسط محرک، هموار هستند و یا برای شیرهای دستی و رشته‌ای (رزوه‌دار). ساقه‌های هموار، به خاطر پیشگیری از عملکرد مواد نشتی در درون شیر، توسط مواد دارای تراکم احاطه شده‌اند.